
وبلاگ

🔺تاکید نماینده مجلس مردم شهرستانهای اراک ، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی بر مدیریت یکپارچه آب و استفاده از دانش و فناوری روز در حوزه آب
نادرقلی ابراهیمی، رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی، ۱۱ اردیبهشت در نشست هم اندیشی پیشکسوتان و مدیران شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی اظهار کرد: امروزه با ابرچالش آب مواجه هستیم و با توجه به تغییر اقلیم، تولید بیش از حد گازهای گلخانهای و تغییر نوع، محل و شدت ریزشهای جوی با شرایط سختی مواجه شدهایم.
وی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه اهداف خوبی در حوزه آب پیشبینی شده گفت: چهار کلیدواژه آب، غذا، انرژی و محیط زیست بهم وابسته هستند و اگر به این همبست توجه شود درواقع به امنیت آبی، امنیت غذایی و امنیت ملی توجه شده. ما میتوانیم در کنار تغییر اقلیم، امنیت غذایی را فراهم نماییم. ابراهیمی با بیان اینکه چالش اصلی امروز ما، چالش آب شده است گفت: با تشکیل اتاقهای فکر در حوزه آب میتوان از تجارب و توانمندیها و اطلاعات ارزشمند متخصصین این حوزه استفاده نمود. وی با تاکید بر ضرورت مدیریت یکپارچه آب در کشور گفت: اگر از علم و فناوری استفاده نشود و همچنان اصرار بر استفاده از روشهای سنتی باشد،
مسائل سختتر میشود. وقتی با نانو حباب به راحتی آبهای غیر متعارف وارد چرخه مصرف میشود، وقتی با فناوری روز میتوان یک میلیارد و ۷۷۰ میلیون متر مکعب آب برگشتی را به چرخه برگرداند و یا میتوانیم استحصال آب از هوا داشت و یا با روشهای سرامیکی میتوان آلایندگیهای آب را حل نمود، دیگر چالش آب معنایی ندارد. یکی از الزامات امروز، استفاده از فناوریهای جدید و شرکتهای دانش بنیان و تکنولوژیهای روز است. وی با تاکید بر تعریف سبد تامین آب در تمامی بخشها اظهار کرد: لحاظ سبد تامین آب در مناطق مختلف و با روشهای مختلف برای سه بخش شرب، صنعت و کشاورزی ضروری است.
ابراهیمی ادامه داد: وقتی میتوان ۷۰ تا ۸۰ درصد صرفه جویی آب در کشت صیفی و سبزی در محیطهای کنترل شده و گلخانهای داشت، قطعا باید به این سمت حرکت نمود. و همچنین الزاما باید استفاده از پساب در بخش صنعت الزامی گردد
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی با بیان اینکه مدیریت منابع و مصارف باید طوری اعمال شود که تولید و امنیت غذایی زمین نخورد تصریح کرد: در حال حاضر تعدادی استانها، و روستاها با تنش آبی مواجه هستند که اراک یکی از این شهرهاست.
وی ادامه داد: دریایی از منابع آب تامین و اقیانوسی مصرف میشود. عرضه و تقاضا هماهنگ نیست.
ابراهیمی گفت:حدود ۲۵۰ لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز سرانه مصرف آب در کشور است؛ این در حالی است که در دنیا بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ لیتر است یعنی ۱۰۰ لیتر اضافه مصرف آب شرب.
وی تصریح کرد: آب استحصالی از سیستمهای سطوح آبگیر باران، از راهکار های مناسب است که نظام مهندسی ساختمان و شهرداری برای مصارف غیر شرب و فضای سبز میتوانند آنرا در ساختمانها توسط مردم اجرایی کنند.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان اضافه کرد: مهمترین منبع تامین آب اراک و شازند و صنایع سد کمال صالح است. از وزیر نیرو حقابه مسلم استان مطالبه شده و مدیران استان لازم است پیگیر تحقق این حقابه باشند.
ابراهیمی با تاکید بر ضرورت تامین آب پایدار افزود:بعنوان عضو شورای عالی آب پذیرای نظرات و پیشنهادات متخصصین حوزه آب میباشیم.
اصلاح قانون سال ۱۳۸۵ برای تغییر آب منطقهای استانی به آب منطقهای حوزهای ضروری است مدیریت حوزهای آب اگر اعمال شود شرایط تغییر میکند. همچنین اصلاح قانون جامع آب لازم است روز آمد شود.
وی اضافه کرد: منابع، امکانات و نیروی انسانی به قدر کافی دسترس میباشد، ناترازی اراده، خواستن و مدیریت باید تراز شود