سه شنبه 31 تیر 1404 00:00:00
بررسی راهکارهای کاهش هدررفت آب در شهرهای دارای تنش ابی در استان مرکزی با حضور مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب کشور
25 تیر 1404
51
روابط عمومی

بررسی راهکارهای کاهش هدررفت آب در شهرهای دارای تنش ابی در استان مرکزی با حضور مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب کشور

جلسه راهکارهای مقابله با کاهش هدر رفت و مدیریت مصرف آب در شهر های دارای تنش آبی استان مرکزی با حضور مدیر کل دفتر مدیریت مصرف،خدمات مشترکین و کاهش هدررفت آب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به میزبانی شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی برگزار گردید.

در این جلسه در خصوص آخرین وضعیت منابع آبی در شهرهای استان مرکزی ، میزان حجم تولید ، اقدامات انجام شده و راهکارهای گذر از تنش آبی و... مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در ابتدای این جلسه ،سعید سرآبادانی مدیر عامل شرکت آب و‌فاضلاب استان مرکزی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه مدیریت منابع و کاهش آب بدون درامد عنوان کرد: یکی از چالش های شرکت آب ‌‌فاضلاب استان مرکزی انشعابات غیر مجاز و گسترش روز افزون اقامتگاه های غیر دایم در روستاهای استان می باشد که با اقدامات صورت گرفته از ابتدای سال جاری تا کنون موفق به شناسایی ۴۰۸ انشعاب غیر مجاز در استان شده ایم.

وی با بیان اینکه میانگین سرانه مصرف آب خانگی در استان مرکزی به ازای هر نفر ۲۰۰ لیتر در شبانه روز است عنوان کرد: میانگین مصرف به ازای هر نفر ۱۵۰ لیتر در شبانه روز اعلام گردیده که سرانه مصرف آب در این استان بالاتر از میانگین می‌باشد و بیشترین مصرف آب در بخش مشترکین روستایی می باشد و با توجه به شرایط تنش آبی و خشکسالی های پی در پی که منجر به کاهش ذخیره منابع آبی شده است نیاز است با مدیریت مصرف بهینه ای از سوی مشترکان سرانه مصرف به الگو نزدیک تر شود.

در ادامه این جلسه سیدزاده مدیر کل دفتر مدیریت مصرف،خدمات مشترکین و کاهش هدررفت آب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بر لزوم مدیریت مصرف و راهکارهای کاهش هدررفت آب تأکید کرد اظهار داشت : فرسودگی شبکه‌های آبرسانی و انشعابات غیراستاندارد از عوامل اصلی هدررفت آب هستند که نیازمند اصلاحات فوری است.

سیدزاده نوسازی شبکه های فرسوده آب، نشت یابی و مدیریت فشار ، استاندارد سازی انشعابات و فرهنگ سازی مدیریت صحیح مصرف آب را از جمله راهکارهای مهم در راستای مقابله با تنش آبی و مدیریت بهینه منابع آب عنوان کرد.

علی سیدزاده مدیرکل دفتر دفتر مشترکین و مدیریت مصرف و کاهش آب بدون درآمد شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به کنترل سرانه آب مشترکین گفت: سرانه مصرف کل آب شرب در ایران شامل مصارف خانگی و غیرخانگی است که بر اساس آخرین اطلاعات ثبت‌شده در سامانه بالانس آب کشور این رقم ۲۳۵ لیتر به ازای هر نفر در شبانه‌روز اعلام شده است؛ البته این رقم در برخی از کلان‌شهرهای کشور از جمله تهران به بیش از ۲۴۵ لیتر در شبانه‌روز می‌رسد که نازل بودن ارزش اقتصادی آب به علت قیمت گذاری پایین یکی از عوامل بی توجهی به مصرف درست این کالای ارزشمند و بی جایگزین است.

سیدزاده با اشاره به هوشمندسازی کنتورهای آب در گفت: گرچه هوشمندسازی کنتورها موضوع جدیدی نیست، اما از نگاه اراده حاکمیت، دولت و وزارت نیرو و همچنین از منظر لحاظ‌شدن منابع مالی جدید برای سال ۱۴۰۴ در زمینه هوشمندسازی کنتورهای آب، شاهد گشایش‌هایی برای تولیدکنندگان کنتورهای هوشمند، شرکت‌های آب و فاضلاب و در نهایت مشترکان خواهیم بود.

وی افزود: در بند ۳ الف ماده ۳۹ قانون پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران به طور مشخص قانون‌گذار برای اولین بار به شرکت‌های آب و فاضلاب اجازه داده است که کنتورهای فرسوده یا کنتور اشتراک‌هایی را که مصرف آن‌ها بالاتر از الگوی مصرف آب است، تعویض کنند و با این شرط که کنتور هوشمند نصب کنند، می‌توانند هزینه کنتور و نصب آن را از مشترک دریافت کنند.

سیدزاده با تأکید بر ضرورت مدیریت تقاضای آب گفت: مدیریت مصرف آب تنها بر عهده وزارت نیرو نیست و نیازمند همکاری گسترده همه نهادها و دستگاه‌های دولتی، رسانه‌ها، آموزش و پرورش، نظام مهندسی، سازمان‌های مردم‌نهاد و جامعه است.

وی ابراز امیدواری کرد که با اجرای برنامه‌های جامع و یکپارچه در حوزه مدیریت مصرف و آب بدون درامد ، شاهد کاهش چشمگیر هدررفت آب و بهبود مدیریت منابع آبی در استان مرکزی خواهیم بود.

گفتنی در این جلسه گزارشی از اقدامات انجام شده به منظور گذر از تنش آبی و کاهش آب بدون درآمد ‌، تنظیم شیرهای فشارشکن ، تلاش جهت ساماندهی و قطع انشعابات فضای سبز ، ارائه برنامه عملیاتی جهت بررسی دقیق وضعیت مشترکین پر مصرف خانگی ، ضرورت شناسایی و مقابله با انشعابات غیر مجاز و ... در حوزه مشترکین ارائه شد.


0 نظر

نظر دهید

فونت سایت
اندازه متن
فاصله بین کلمات
فاصله بین خطوط
رنگ بندی
تضاد رنگی
اشباع
بزرگنمایی
1x 2x